Politie in gesprek met Marokkaanse gemeenschap

“Er hebben zich tot nu toe binnen Politieregio Hollands Midden geen ongeregeldheden voor gedaan die voortvloeien uit het overlijden op Theo van Gogh. Wel worden er preventief maatregelen genomen. Zo wordt op verschillende plaatsen in de regio door de politie actief contact gezocht met Marokkaanse gemeenschappen. Er is een aantal extra politiemensen uit voorzorg in dienst gehouden”. Met die verklaring komt de politie Holland Midden vanavond naar aanleiding van de moord op Van Gogh.

“Een belangrijke opgave van de politie is om de vrede te bewaren in onze wijken en regio. In dit geval dus de vinger aan de pols houden, spanningen onderkennen en in noodgevallen optreden. Ook nu willen wij laten zien dat wij politie zijn voor iedereen. Dit betekent dat wij op dit moment met elke groepering, ongeacht ras, herkomst of religie in gesprek willen zijn. Wij benadrukken in alle contacten dat geweld geen middel mag zijn om vrijheid van meningsuiting te beïnvloeden. En dat wij daar zonodig tegen zullen optreden”, aldus korpschef Ries Straver.

Advertentie

Geen categorie vangogh


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×