Theo van Gogh doodgeschoten

Theo van Gogh (47) is vanmorgen rond 9.00 uur vermoord. De omstreden filmmaker is doodgeschoten in de Linnaeusstraat in Amsterdam. Zijn productiemaatschappij heeft zijn dood bevestigd. Van Gogh zou zijn gevonden met een brief op zijn buik. Bij de schietpartijen die plaatsvonden in het Oosterpark en op de Mauritskade raakte ook een motoragent gewond. Er zouden rond 8.45 uur vijf schoten zijn gevallen. De dader zou zijn gearresteerd. Een ooggetuige meldt dat er zeker vijf of zes keer op Van Gogh is geschoten. De politie heeft de directe omgeving, waaronder het naastgelegen Oosterpark, afgesloten. Van Gogh werkte aan een film over de moord op Pim Fortuyn.

Vanmorgen is ook VVD-tweede kamerlid Ayaan Hirsi Ali onder politiebegeleiding in veiligheid gebrachrt. Ayaan maakte recent samen met Van Gogh een film over de positie van moslimvrouwen.

Advertentie

Geen categorie vangogh


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×