Tijdens het Rembrandt Gala in Huis ter Duin werd ook een act uit de musical The Lion King opgevoerd. (Foto's: Chris de Waard).

Rembrandt Gala drukker dan ooit

De derde editie van het Rembrandt Gala werd zaterdagavond gehouden in Huis ter Duin in Noordwijk. Vorig jaar week de organisatie al uit naar de badplaats, omdat Leiden geen locatie had om aan de (toen) ruim 500 gasten plaats te bieden. Dit jaar waren het er ruim 100 meer en ook volgend jaar zal het gala in Huis ter Duin plaatsvinden. In 2006 wrdt het Rembrandt Gala wel in Leiden gehouden. Dan in de Pieterskerk tijdens de viering van het Rembrandtjaar.

Het Rembrandt Gala wordt jaarlijks gehouden om het bedrijfsleven warm te maken voor het Rembrandtjaar in 2006. Op die manier wil de organisatie voldoende geld bijeen krijgen om de stad in 2006 een ‘blijvende herinnering aan Rembrandt’ te schenken. Daarbij wordt gedacht aan bijvoorbeeld een standbeeld van de ‘Jonge Rembrandt’.

Tijdens het Rembrandt Gala werden zaterdag diverse schilderen geveild. Theo Laurentius van veilinghuis Christies hield een historische verhandeling over Rembrandt. Ook gaf de Canadese sopraan Hélène Guilmette, 2e van het Koningin Elisabethconcours, een optreden.

Leiden Rembrandt


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×