Lakenfeesten nog niet definitief afgeblazen

8

De kans dat de Lakenfeesten alsnog doorgaan, lijkt weer wat te zijn toegenomen, nu wethouder Geertsema min of meer heeft beloofd heeft dat een subsidie-aanvraag van 23.000 euro door de organisatie van de Lakenfeesten zal worden gehonoreerd. De organisatie wacht echter nog op een bevestiging. De Lakenfeesten werden eind vorige week door organisatoren Aad van der Luit en Stephan van den Berg afgeblazen toen bleek dat gemeente voortaan geld in rekening zou gaan brengen voor het gebruik van de Beestenmarkt en het parkeerterrein bij Molen de Valk. Afgelopen dagen deed burgemeester Lenferink twee keer tevergeefs een bemiddelingspoging vanwege het grote belang van de Lakenfeesten voor Leiden. Van den Berg daarover: “Het waren goede gesprekken met de burgemeester, maar hij deed geen enkele toezegging. Subsidie aanvragen is iets anders dan subsidie krijgen”. Volgens Geertsema komt het met die subsidie wel goed, maar volgens Van den Berg is die toezeggging nog niet gedaan aan de Lakenfeesten zelf.

Een door Geertsema aangekondigde brief met een voorstel om uit de impasse te komen is door Van den Berg nog steeds niet ontvangen. Wel is er vanmiddag weer een gesprek tussen organisatie en gemeente.

Uit andere hoek is de organisatie inmiddels wel 23.000 euro aangeboden voor de Lakenfeesten. De Leidse ondernemer Jan Verbaan wil de kosten wel voor zijn rekening nemen onder voorwaarde dat de Lakenfeesten zijn naam gaan dragen. Een aanbod dat de organisatie resoluut van de hand heeft gewezen.

Delen
heropening sligro Leiden

8 reacties

 1. hahaha, de Jan Verbaanfeesten zeker ?? Iedereen weet dat dat afgewezen zou worden, maar ja sommige mensen kicken er gewoon op om hun naar weer een keer in de krant te zien. Zielig hoor.

 2. Ik reageer even op die zeikerd hier boven mij, die overal wat op te zeiken heeft. Meneer jhon is vast en zeker zonder werk en verveelt zich. Jan Verbaanfeesten…..klinkt helemaal niet slecht. waarom zou hij dat niet mogen vragen wanneer hij die Lakenfeesten zou financieren. meneer Jhon, stort jij even die 23.000euro of ga gewoon ergens anders lopen zeiken. Je bent strontvervelend!(ik kom je hier overal tegen) Of houd je mond dicht er komt alleen maar onzin uit en je maakt jezelf belachelijk! Ga sneeuwruimen!!

   

  voor de anderen;Ik ben er van overtuigd dat de Gemeente wel een oplossing vind. Leiden zonder Lakenfeesten is nergens te verkopen.

 3. Ruud Poeliejoe (Stamgasten) op

  Eindelijk weer een positief bericht over de lakenfeesten, ik heb er ook best wel weer vertrouwen in dat het allemaal door gaat, en zo hoort het ook.

  Ik hoop alleen wel dat dit alles in handen blijft van dhr. Aad v.d Luit en Stephan van den Berg, het hoort gewoon bij deze mensen. En een Peurbakkentocht zonder hen is voor mij geen Peurbakkentocht!

  Kortom afblijven van Aad zijn kindje! (peurbakkentocht)

  PS. meer over afgelopen 10 jaar peurbakkentocht op http://www.de-stamgasten.nl kijk even wat we straks misschien allemaal moeten gaan missen.

  Groetjes, Stamgast Ruud

 4. R. Dentener op

  Nou ja, als Jan Verbaan er niks voor in ruil vraagt (bouwkavels, bouwvergunningen etc.) dan kun je er geen bezwaar tegen hebben dat hij die 23.000 Euro voor zijn rekening neemt. En als sponsor is het dan ook gebruikelijk dat je reclameborden naast een evenemententerrein zet. En er is nog iets: als hij die 23.000 Euro aan de gemeente betaalt komt er ook weer iets terug in de gemeentekas van die kwajongensstreek die hij de gemeente leverde met de aan- en verkoop van de brandweerkazerne op de Rooseveltstraat. Het wordt zo wel een vreemde logica. Komt er dan toch nog een vroege dooi in de betrekkingen tussen Verbaan en de gemeente, die totnogtoe gekenmerkt werden door een lokale Koude Oorlog ? 

 5. R. Dentener op

  Aanvulling: wel reclameborden, maar dus geen “Jan Verbaanfeesten”. Het blijven natuurlijk de Lakenfeesten.

 6. Go to fullsize imageHet komt goed, Het komt niet goed, Het komt goed, Het komt niet goed,Het komt goed, Het komt niet goed, Het komt goed, Het komt niet goed,Het komt goed, Het komt niet goed, Het komt goed, Het komt niet goed,Het komt goed, Het komt niet goed, Het komt goed, Zie je wel…..!

  Groet Fred

   

 7. meneer john op

  Hier nog even een reactie op mevr kitty verbaan: Ik ben een van de grootste fans van de lakenfeesten en heb absoluut niets tegen sponsoring, maar wel tegen het “kopen” van de lakenfeesten en (lees artikel) je naam aan de feesten te verbinden. Dat dat niet door zou gaan had iedereen met gezond verstand en die Aad van der Luit een beetje kent je kunnen vertellen.

   

 8. Helaas meneer jhon, heb ik Jan Verbaan nog nooit in m’n leven gezien of gesproken! Toeval kent geen grenzen. Aad ken ik al 40jaar! Die ‘ouwe peurbakken-regelneef’ en collega. Hij bracht mij ooit het Judo’en bij.Maar iemand afrekenen op artikelen in de krant, is dom en kortzichtig.

  Ik zou wel willen sponsoren maar…Zoals je kon zien, heb ik een veel langere achternaam. Ik zie de reklameborden al voor me

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline