Organisatoren Stephan van den Berg (links) en Aad van der Luit (rechts) wachten nog steeds op een officieel voorstel van wethouder Geertsema. In het midden hoofdsponsoren van de Lakenfeesten Arjen Vels en Erik Fasseur van het Leidse bedrijf Energiq. Als de organisatie van de Lakenfeesten in andere handen komt, haakt het bedrijf af als sponsor. (Archieffoto: Chris de Waard).

Lakenfeesten nog niet definitief afgeblazen

De kans dat de Lakenfeesten alsnog doorgaan, lijkt weer wat te zijn toegenomen, nu wethouder Geertsema min of meer heeft beloofd heeft dat een subsidie-aanvraag van 23.000 euro door de organisatie van de Lakenfeesten zal worden gehonoreerd. De organisatie wacht echter nog op een bevestiging.

De Lakenfeesten werden eind vorige week door organisatoren Aad van der Luit en Stephan van den Berg afgeblazen toen bleek dat gemeente voortaan geld in rekening zou gaan brengen voor het gebruik van de Beestenmarkt en het parkeerterrein bij Molen de Valk. Afgelopen dagen deed burgemeester Lenferink twee keer tevergeefs een bemiddelingspoging vanwege het grote belang van de Lakenfeesten voor Leiden. Van den Berg daarover: “Het waren goede gesprekken met de burgemeester, maar hij deed geen enkele toezegging. Subsidie aanvragen is iets anders dan subsidie krijgen”.

Volgens Geertsema komt het met die subsidie wel goed, maar volgens Van den Berg is die toezegging nog niet gedaan aan de Lakenfeesten zelf. Een door Geertsema aangekondigde brief met een voorstel om uit de impasse te komen is door Van den Berg nog steeds niet ontvangen. Wel is er vanmiddag weer een gesprek tussen organisatie en gemeente.

Uit andere hoek is de organisatie inmiddels wel 23.000 euro aangeboden voor de Lakenfeesten. De Leidse ondernemer Jan Verbaan wil de kosten wel voor zijn rekening nemen onder voorwaarde dat de Lakenfeesten zijn naam gaan dragen. Een aanbod dat de organisatie resoluut van de hand heeft gewezen.

Leiden Jan Verbaan Lakenfeesten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×