(Afbeelding: Google Streetview).

Gemeente treedt op tegen illegaal bewoond bedrijfspand Rooseveltstraat

Een bedrijfspand aan de Rooseveltstraat 4c is door eigenaar Verbaan zonder vergunning verbouwd tot woonruimte. Dat blijkt uit antwoorden van het college op vragen van VVD-raadslid Juliette Gilissen. Die had eerder deze maand gehoord dat er sprake zou zijn van illegale bewoning van het pand waar voorheen het Leids Cytologisch en Pathologisch Laboratorium was gevestigd.

De VVD Leiden wilde van het college weten waarom er niet tegen de illegale bewoning werd opgetreden. “Immers,” zo stelt Gilissen: “Bewoning is ongewenst, omdat er geen woonbestemming is voor het pand en niet snel ingrijpen kan het beeld oproepen dat illegaal wonen op het bedrijventerrein wordt gedoogd.”

Het college kreeg op 7 februari al een verzoek van een naastliggend bedrijf om op te treden tegen de illegale bewoning. Daarop werd een onderzoek ingesteld waaruit is gebleken dat er inderdaad sprake is van een illegale situatie. “Er is illegaal verbouwd en het pand wordt in strijd met het bestemmingsplan gebruikt als woning,” zo schrijft het college.

Inmiddels heeft de eigenaar een aanschrijving van de gemeente ontvangen met daarin ook een aangekondigde dwangsom. Als Verbaan de overtreding niet ongedaan maakt, moet hij die dwangsom betalen. Waar Verbaan de post heeft ontvangen is de vraag. Officieel woont hij in Spanje, maar sinds eind januari zit hij in de cel in verband met onder meer belastingfraude, het bedreigen van ambtenaren, adresfraude, intimidatie, vernieling en het frequent overtreden van bouwregelgeving. De gemeente schrijft overigens niet dat het om Verbaan gaat, naar houdt het bij het verhullende: “Het betreft overigens een bekende vastgoedeigenaar die vaker regels overtreedt. Het delen van specifiek, inhoudelijke informatie gedurende de handhavingsprocedure is niet gebruikelijk en zullen wij ook in dit geval niet doen.”

Verbaan zelf ontkent overigens dat hij de eigenaar is van het pand, maar hij gaat er al jaren prat op dat er überhaupt niets op zijn naam staat. Volgens ingevoerden zou het pand op naam van zijn zoon staan.

Advertentie

Leiden Politiek Jan Verbaan


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×