Wethouder Rogier van der Sande verrichtte de officiële opening van het Culinair Festival. (Foto's: Chris de Waard).

Culinair Festival drukker dan ooit

“Het is nog nooit zo druk geweest op de openingsdag,” aldus een dolenthousiaste Thijs Hemmes, bestuurslid van de Stichting Culinair Festival kort nadat wethouder Rogier van der Sande het eet- en drinkfestijn op de Garenmarkt gistermiddag om 17.00 uur had geopend. Van der Sande deed dat overigens met gemengde gevoelens: “We vieren hier feest, terwijl in Londen een verschrikkelijke aanslag is gepleegd.”

Van der Sande vertelde dat er wel even is gesproken over het al dan niet doorgaan van het Culinair Festival, maar dan al snel werd besloten dat men ook hier niet toegeeft aan terreur. De toast die Van der Sande bij de opening uitbracht werd wel een dubbele: “Eentje op het Culinair Festival en een, zoals de Engelsen zeggen, to absend friends”.

Advertentie

Leiden Leiden Culinair


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×