Rembrandt Gala bijna uitverkocht

Op 5 november vindt in Huis ter Duin in Noordwijk het vierde en voorlaatste Rembrandt Gala plaats. Het Rembrandt Gala wordt jaarlijks gehouden om het Nederlandse bedrijfsleven warm te maken voor het Rembrandtjaar in 2006. Op die manier wil de organisatie voldoende geld bijeen krijgen om Rembrandt’s geboortestad Leiden in 2006 meerdere ‘blijvende herinneringen’ aan een van haar grootste zonen te schenken. Dit jaar zal de opbrengst van de voorgaande jaren in de vorm van een ruimtelijk hedendaags kunstwerk van de Jonge Rembrandt officieel door het bestuur van het Rembrandt Gala overhandigd worden aan de gemeente Leiden.

Het Gala wordt gehouden in Grand Hotel Huis Ter Duin, dat onlangs is bekroond met een Michelin ster. De Belgische Violist Yossif Ivanov, 2e van het Koningin Elisabethconcours, de Amerikaanse pianist Daniel Blumenthal, Jocelyn Brown en de swingende band Too Hot To Handle zijn slechts een greep uit het topamusement dat de gasten voorgeschoteld krijgen tijdens het Gala.

Tijdens het Rembrandt Gala wordt ook een expositie gehouden met beelden van galerie Laerken en schilderijen van o.a. de Leidse kunstenaar Willem van Scheijndel. Ook zal een kunstveiling van topstukken plaatsvinden onder leiding van veilinghuis Christies.

Dat het Rembrandt Gala centraal staat en van belang is in aanloop naar het Rembrandtjaar blijkt ook door de aanwezigheid van de vele Nederlandse captains of industrie en de speciale gasten zoals commissaris van de Koningin van Zuid Holland Jan Fransen, staatssecretaris Melanie Schultz en Minister Alexander Pechtold.

Het Gala wordt bijgewoond door vele in Zuid/Noord Holland gevestigde bedrijven en is op nog enkele tafels na uitverkocht.

In 2006 wordt het laatste Rembrandt Gala gehouden. Dan op een locatie in het hartje van de stad waar de beroemde schilder zijn jeugd doorbracht, de Leidse Pieterskerk.

Advertentie

Leiden Rembrandt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×