Bij De Clercq advocaten en notarissen vond afgelopen middag de overdracht van de etherfrequentie 93.7 FM plaats. Van links naar rechts Paul Winnubst (Stichting Haagse Media), Ron Koene (Hofstad Radio) en Chris de Waard (Sleutelstad). (Foto: advocaat Cyril Dumoulin).

Leiden krijgt eigen radiozender: Sleutelstad FM

Over enkele weken gaat in Leiden een nieuw radiostation de lucht in: Sleutelstad 93.7 FM. Sleutelstad Media, ook het bedrijf achter deze site, heeft daarvoor de Leidse frequentie van de Haagse commerciële zender Hofstad overgenomen. Vanmiddag werden ten kantore van het Leidse De Clercq advocaten en notarissen de contracten getekend. Medio december starten de uitzendingen van Sleutelstad 93.7 FM. De eerste tijd zal voornamelijk non-stop muziek uitgezonden worden, afgewisseld met lokale en landelijke nieuwsflitsen. De zender zal vanuit Leiden opereren, maar zal naar verwachting in de hele regio Holland Rijnland goed te ontvangen zijn.

Het is de bedoeling dat de nieuwe radiozender en deze nieuwssite elkaar gaan aanvullen. Zo zal nieuws van de site ook via de radio uitgezonden gaan worden en wordt op Sleutelstad 93.7 FM verwezen naar de website. Ook commercieel zullen de twee media gekoppeld worden. Leidse en regionale adverteerders kunnen straks via de website en de radio hun reclameboodschappen kwijt tegen een gunstig combinatietarief.

Qua muziek zal Sleutelstad 93.7 FM zich gaan richten op (jong-)volwassenen. Het wordt dus geen jongerenzender, maar een station met voornamelijk hits uit de jaren 70 en 80 en producties van eigen bodem. Ook zullen Leidse muzikanten nadrukkelijk aan bod komen op de nieuwe zender. Van The Shoes tot Leidse Kees en Wies Cavé, maar ook Rubberen Robbie of bijvoorbeeld hedendaagse muziek, zoals onlangs op de CD ‘Ontzettend Leiden‘ is uitgebracht.

Advertentie

Leiden Sleutelstad FM


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×