D66 stelt lijst voor verkiezingen vast

2

De huidige fractievoorzitter van D66, Paul van Meenen, was al eerder tot lijsttrekker gekozen tijdens een ledenvergadering op 25 mei. De afgelopen periode konden de leden van D66 Leiden per post stemmen over de plaatsen 2 tot en met 30. Op de plaatsen 2 en 3 staan respectievelijk Sabine Verschoor en Peter Bootsma (zittende raadsleden). Op 4 staat ‘bekende Leidenaar’ Aad van der Luit.

Op 5 en 6 staan respectievelijk Frank de Wit en Mark Koek. Zij zijn in de afgelopen raadsperiode als duo-raadslid actief geweest in de raadscommissie Bestuur en Veiligheid. Op plaats 7 staat Jeffrey van Haaster, de huidige fractiemedewerker. Carin Tiggeloven, lid van de steunfractie van D66-Leiden, bezet plaats 8. Zittend raadslid Arjan Stoffels staat op plaats 9, en op plaats 10 staat Menno van der Land, secretaris politiek in het afdelingsbestuur van D66-Leiden.

Verder staan op een niet verkiesbare plaats een aantal bekende leidenaren, waaronder oud-fractievoorzitter Olav Welling, directeur van het Museum voor Volkenkunde Steven Engelsman en voorzitter van het COC-Leiden, Pex Langenberg die in het verleden ook al in de raad zat en wethouder is geweest.

Delen

2 reacties

 1. Kritiese kiezer op

  Ach, jullie hadden jezelf de moeite kunnen besparen door die kandidaten op nrs. 5,6,7,8,9 en 10 weg te laten. Als gelet de uitslag bij landelijke verkiezingen kandidaat nummero 4 (één of ander ongeleid projectiel) nog in de raad komt mag je al in je handjes wrijven. Jullie partij met als hoofd de minister van spek en bonen had zichzelf allang moeten opheffen 🙂

 2. Sabine Verschoor op

  Beste kritiese kiezer

  Als je het niet erg vindt wachten we de verkiezingen nog even af, en wie weet geeft dat nog aanleiding om ons daarna op te heffen :). (Dit geldt overigens ook voor een aantal andere partijen in de Leidse raad). Maar blijf ons kritisch volgen!

  hartelijke groet

  Sabine Verschoor, D66

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline