D66 stelt lijst voor verkiezingen vast

De huidige fractievoorzitter van D66, Paul van Meenen, was al eerder tot lijsttrekker gekozen tijdens een ledenvergadering op 25 mei. De afgelopen periode konden de leden van D66 Leiden per post stemmen over de plaatsen 2 tot en met 30. Op de plaatsen 2 en 3 staan respectievelijk Sabine Verschoor en Peter Bootsma (zittende raadsleden). Op 4 staat ‘bekende Leidenaar’ Aad van der Luit.

Op 5 en 6 staan respectievelijk Frank de Wit en Mark Koek. Zij zijn in de afgelopen raadsperiode als duo-raadslid actief geweest in de raadscommissie Bestuur en Veiligheid. Op plaats 7 staat Jeffrey van Haaster, de huidige fractiemedewerker. Carin Tiggeloven, lid van de steunfractie van D66-Leiden, bezet plaats 8. Zittend raadslid Arjan Stoffels staat op plaats 9, en op plaats 10 staat Menno van der Land, secretaris politiek in het afdelingsbestuur van D66-Leiden.

Verder staan op een niet verkiesbare plaats een aantal bekende leidenaren, waaronder oud-fractievoorzitter Olav Welling, directeur van het Museum voor Volkenkunde Steven Engelsman en voorzitter van het COC-Leiden, Pex Langenberg die in het verleden ook al in de raad zat en wethouder is geweest.

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×