Leidsch Dagblad verdwijnt mogelijk als dagblad

De directie van HDC Media, het bedrijf dat onder andere het Leidsch Dagblad uitgeeft, onderzoekt of het wenselijk is om het LD in de toekomst op tabloid-formaat uit te geven. Ook wil directeur De Wit uitzoeken of de krant nog wel dagelijks moet verschijnen. Op internet zullen de kranten van HDC Media vanaf februari minder nieuws gaan brengen. Artikelen worden dan niet meer integraal op internet doorgeplaatst. Ook wil de directie de kosten verder beperken door een aantal activiteiten onder te brengen in goedkope landen als India.

Volgens de directie van HDC Media doen de regionale bladen van deze uitgever het weliswaar beter dan die van de concurrentie, maar zijn ‘vergaande innovaties’ noodzakelijk om de resultaten in de toekomst te verbeteren.

Hoewel de oplages van de HDC kranten (Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad/IJmuider Courant, Leidsch Dagblad en de Gooi- en Eemlander) dalen, verwacht de directie van HDC 2005 positief af te sluiten. In 2004 werd nog verlies gemaakt.

Leiden Leidsch Dagblad


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×