D66 tegen voorkeursbeleid allochtonen

De gemeente Leiden heeft aangekondigd om bepaalde groepen, zoals allochtone vrouwen, te zullen gaan voortrekken op de arbeidsmarkt. “D66 vindt dat een sympathiek maar slecht idee,” zo schrijft raaadslid Mark Koek op de website van de partij. “Ten eerste heeft de gemeente keihard de beste mensen nodig die ze kan vinden. Zelfs als die niet allochtoon of vrouw zijn. Ten tweede plak je onmiddellijk een stigma op elke allochtone vrouw die bij de gemeente werkt. Collega’s en burgers zullen denken dat ze er niet zit op eigen kracht, maar gewoon omdat de gemeente een minimum aan allochtone vrouwen moest aannemen. Je hindert dus allochtone vrouwen in hun carrière,” aldus Koek.

Tenslotte vindt D66 het voortrekken van allochtone vrouwen slecht voor de integratie: “Ondertussen moge toch wel duidelijk zijn dat het voortrekken van allochtonen de sympathie bij de autochtone bevolking niet vergroot.”

D66 pleit ervoor om het geld dat beschikbaar is voor het aangekondigde beleid te gebruiken om mensen klaar te stomen voor een baan in het bedrijfsleven door ze op te leiden en om te scholen op gebieden waar bedrijven om zitten te springen.

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×