Lenferink wil college-onderhandelingen begeleiden

1

Op verzoek van de fractievoorzitters heeft burgemeester Lenferink als informateur onderzocht welke partijen samen een nieuw college willen vormen. Nu dat duidelijk is geworden is die opdracht volbracht. De vier partijen die nu gaan onderhandelen, hebben Lenferink echter gevraagd om het proces tot het einde te blijven begeleiden. “Zaken als ervaring, beschikbaarheid, continuïteit, bekendheid met de Leidse situatie en dossiers een rol gespeeld,” aldus Lenferink die bereid is om als formateur op te treden.

“Er is nadrukkelijk afgewogen of een dergelijke rol past bij de functie van de burgemeester, gezien zijn voorzitterschap van de raad en het nieuwe college. Op basis van deze afweging hebben de betrokken partijen mij gevraagd mijn rol als procesbegeleider voort te zetten,” aldus Lenferink die de gemeenteraad morgen om toestemming zal vragen voor deze nieuwe rol. “Het mag mijn functioneren als voorzitter van uw raad niet in de weg staan. Vandaar dat ik uw raad vraag zich hierover uit te spreken,” aldus Lenferink.

Delen

1 reactie

  1. RBA Mittelmeijer op

    Heer Lenferink,

     

    Kunt u mij uitleggen hoe het toch mogelijk is, dat zo’n gewldig menselijk mens  als u lid is van de pvda.

    Petra Hoogeveen.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline