Ruim acht miljoen voor renovatie Stadsgehoorzaal

Het definitieve ontwerp van het bouwplan voor de uitbreiding en renovatie van de Stadsgehoorzaal is gereed. De kosten van het plan bedragen ruim acht miljoen euro. Het College van B&W vraagt de raad om de benodigde € 8.138.659 beschikbaar te stellen om tot uitvoering van het bouwplan over te gaan. Het voorbereidingskrediet van 1,5 miljoen dat de raad al in 2000 beschikbaar stelde, wil het college gebruiken voor het maken van een bouwplan voor het nieuwe LVC op de plek van het huidige postkantoor tussen de Breestraat en de Boommarkt. Voor de inrichting van de vernieuwde Stadsgehoorzaal rekent het college op 350.000 euro, waarvoor nog geen dekking is gevonden.

Met de uitbreiding krijgt de Stadsgehoorzaal de beschikking over een tweede zaal met 350 zitplaatsen die voornamelijk gebruikt zal worden voor muziek- en cabaret-voorstellingen. De nieuwe zaal komt op de eerste verdieping op plek waar nu nog de Aalmarktschool staat en krijgt een eigen ingang en foyer aan de Aalmarkt. Op de begane grond en in de kelder komt 950 m2 winkelruimte.

De winkel moet via een nieuwe voetgangersbrug publiek van de Haarlemmerstraat naar de Aalmarkt lokken. Aan de overkant van het water is een nieuwe winkelsteeg gepland als verbinding naar de Haarlemmerstraat.

De bouw vindt plaats tijdens het concertseizoen 2006 – 2007. De Stadsgehoorzaal zal in die periode gesloten. De bouw van het nieuwe LVC begint waarschijnlijk volgend jaar. Om op tijd met de uitvoering van de plannen te kunnen beginnen, moet de gemeenteraad de plannen nog deze maand goedkeuren.

Leiden Aalmarktproject


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×