Lijsttrekker Simon Platteel van Stadsbelang Leiden. (Archieffoto: Chris de Waard).

Simon Platteel lijsttrekker van Stadsbelang Leiden

De nieuwe politieke partij Stadsbelang Leiden heeft gisteravond oprichter Simon Platteel gekozen als lijsttrekker voor de komende raadsverkiezingen. Even leek het erop dat Stadsbelang Leiden samen zou gaan met Leiden Ontzet, de partij van bioscoop-exploitant Jan Boer, maar die samenwerking is van de baan. Volgens Platteel valt er met Boer niet te praten.

Platteel zat al eerder in de Leidse gemeenteraad. Vorig jaar nam hij een paar keer de plaats in van het overleden raadslid Daniël van Schoonderwoerd den Bezemer met wie hij Leiden Primair oprichtte en wiens gedachtengoed hij nu voortzet met zijn nieuwe partij.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×