Simon Platteel lijsttrekker van Stadsbelang Leiden

9

De nieuwe politieke partij Stadsbelang Leiden heeft gisteravond oprichter Simon Platteel gekozen als lijsttrekker voor de komende raadsverkiezingen. Even leek het erop dat Stadsbelang Leiden samen zou gaan met Leiden Ontzet, de partij van bioscoop-exploitant Jan Boer, maar die samenwerking is van de baan. Volgens Platteel valt er met Boer niet te praten.

Platteel zat al eerder in de Leidse gemeenteraad. Vorig jaar nam hij een paar keer de plaats in van het overleden raadslid Daniël van Schoonderwoerd den Bezemer met wie hij Leiden Primair oprichtte en wiens gedachtengoed hij nu voortzet met zijn nieuwe partij.

Delen

9 reacties

 1. Canard Enchainé op

  Inmiddels is Boer in gesprek met J. de Coo van LWG-De Groenen over een eventuele samenwerking/lijstverbinding:

  Links De Coo en rechts Boer tijdens de opname van hun verkiezingsjingle

 2. Kan iemand mij vertellen of er omgekeerd met Simon Platteel dan wel valt te praten?…

 3. gefeliciteerd Simon doe je best om goed vertegenwoordigd in de gemeenteraad te komen zet het gedachtengoed van Daniel van Schoonderwoerd den bezemer voort Daniel heeft het verdiend hij kon het niet langer voortzetten maar aan jou toevertrouwd en het is bij jou in goede handen het zal ons wel lukken met ons mooie programma veel succes Simon je komt er wel wij steunen je. groeten Jansje

 4. Stadsbelang Leiden op

  Het is niet helemaal Daan z’n gedachtegoed want we zijn met 20 man dus er zijn dingen aan verbeterd zoals het schrappen van bepaalde ondernemers konflikten wij zijn er ( net zoals Daan )uitsluitend voor burgers en onze mooie binnenstad, dus het wordt knokken.

 5. Stadsbelang Leiden op

  En wat Jan Boer betreft, het was allemaal kort dag om de speerpunten op lijn te krijgen, jammer maar helaas.

 6. als ik zo het programma zie wat stadsbelang van plan is dan zit er toch veel in wat Daniel voor ogen had er moeten natuurlijk ook wel andere dingen bijkomen groetjes jansje

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline