Wiskundestudenten voeren actie tegen onderwijsbeleid

Studievereniging De Leidsche Flesch (voor Natuurkunde, Sterrenkunde, Wiskunde en Informatica) voert actie om het aantal uren dat in het onderwijs wordt besteed aan wiskunde te behouden. Op de website //www.lievemaria.nl/ hebben de studenten een brief gezet voor onderwijsminister Maria van der Hoeven. De Leidse studievereniging schreef de open brief namens alle wiskunde-, natuurkunde- en informatica-studieverenigingen van Nederland. De brief gaat over de kwaliteit van het wiskundeonderwijs op de middelbare school. Van der Hoeven wil namelijk nog minder wiskunde gaan geven in het Natuur&Techniek profiel, terwijl nu al blijkt dat leerlingen bij hun vervolgopleiding vastlopen omdat ze niet voldoende kennis van het vak hebben.

Onderwijsminister Maria van der Hoeven neemt dinsdagmiddag in de Tweede Kamer een petitie van de Leidse studenten in ontvangst.

Leiden lievemaria


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×