Nieuwe plek poppodium onderzocht

8

De gemeente gaat onderzoeken of het gisteren ingediende voorstel van Pvda en CDA voor een nieuw poppodium op de plek van het belastingkantoor bij het station kans van slagen heeft. Dat bleek gisteravond tijdens de behandeling van het voorstel in de vergadering van de raadscommissie Ruimte en Grond. De meeste partijen zien wel iets in het voorstel, alleen de SP is fel tegen. Die partij wil dat de nieuwbouwplannen voor het LVC gewoon doorgaan. Ook de Leonarduskerk moet een muziekbestemming krijgen.

Delen

8 reacties

 1. Simon Platteel op

  Dit is te zielig voor woorden, al 2 jaar lopen we te knokken om Q-Bus open te houden, de verkiezingen komen er aan en alle partijen zien nu hun kiezers op een stads partij overlopen, al die tijd hebben ze de boot afgehouden, en nu zieltjes winnen, want ze zijn er achtergekomen dat het best wel een grote groep mensen zijn die van pop muziek houden, te laat ook voor de SP die nu pas aktie onderneemt.

 2. Jan-Jaap de Haan (CDA) op

  Beste Simon,

  Dat het CDA ook al lang voor de verkiezingen grote zorgen had over bijvoorbeeld de Q-bus, mag o.a. blijken uit bijgaand citaat, waar ook uit blijkt dat wij al vroeg als standpunt hadden dat alternatieve lokaties bekeken moesten worden (terwijl andere partijen nog druk bezig waren met het Muziekhuis op te lappen):

  De heer Flippo heeft een aantal vragen naar aanleiding van het verslag van het Muziekhuis-overleg. (…) De heer Flippo concludeert dat de wethouder de uitspraken van de commissie over de Wet geluidshinder in december 2003 niet serieus heeft genomen. (…) Het CDA meent dat de wethouder als een lemming op het ravijn afstevent. Hij kende de problematiek en heeft niets gedaan. De fractie geeft hem tot 1 mei de tijd om hierop te reageren. Wethouder Hessing vraagt waar het CDA het benodigde geld vandaan gaat halen; de fractie heeft nooit geld naar voren gebracht. De heer Flippo geeft toe dat het CDA de Q-bus deze investering niet waard vond. De fractie adviseerde wel om op zoek te gaan naar andere lokaties. Volgens wethouder Hessing werd toen de Meelfabriek genoemd. Wat denkt het CDA dat daar voor prijskaartje aan hangt? De heer Flippo vraagt de wethouder om op heel korte termijn te zoeken naar alternatieven, zoals hij al eerder heeft toegezegd, maar nooit heeft gedaan. Wethouder Hessing heeft nooit toegezegd om alternatieven te onderzoeken. De Meelfabriek vindt hij geen realistische optie.

   

  Overigens was je bij betreffende vergadering aanwezig op 12 april 2005. Evenals trouwens mw.De Bakker van de SP, die elders op deze site beweerde dat het CDA “de kleine podia liet doodbloeden”.

  Inmiddels is het denken een stuk gevorderd. We praten nu (3-kwart jaar later) inderdaad over andere locaties, hoewel de Meelfabriek daar niet tussen zit. En dat het over een functiecombi gaat.

 3. Hoe kan het toch, dat er nu zoveel politici zijn die een mening hebben. Komen er soms verkiezingen aan?

 4. Simon Platteel op

  Het gekke is dat er helemaal geen overlast is op straat, we hadden 2 portiers die de boel in de gaten hebben gehouden, ik heb er zelf 7 jaar lang rond gelopen dus wie zou het nou beter weten, plus 30 jaar in het vak, ik durf te wedden als je er 75.000  stopt in de zaal dat zelfs de buurman niet kan slapen van de stilte,want daar gaat het om, hij woonde 4 huizen terug is toen naast de Q-Bus gaan wonen met de wetenschap dat het een galmbak is met house en dance,maar popmuziek is een PA verhaal en dat kan je regelen met pieken tot 105 db, en daar heb niemand last van, het is een kwestie van je er even in verdiepen, maar de buurman wil zijn huis in waarde zien stijgen, dus weg Q-Bus,als hij dit leest moet hij beseffen dat er op dit moment mensen zijn ontslagen, en dat is nou net waar over ik zo kwaad ben, het zijn wel mensen waar ik 7 jaar lang mee ben opgetrokken, nu weet ik wel dat de heer Flippo zijn best heb gedaan want ik was toen duo raadslid dus mijn klacht is niet naar de heer Flippo gericht, een tijd geleden opperde ik in de krant de Leonarduskerk pop tempel van Leiden ik heb zelfs een aanvraag gedaan bij gemeente beheer gebouwen, maar daar kon geen horeca in omdat de kerk verkocht is onder die voorwaarden,mocht het wel doorgaan met de kerk wat ik prachtig zou vinden, maar dan zou ook mijn broek afzakken,het is allemaal heel makkelijk op te  lossen, ik wil best met goede plannen komen en oplossingen komen als er maar iets mee gedaan wordt, ik ben tenslotte een oude rot in het vak en weet bijna alles wat er zich afspeeld in de stad, ik hoop van je te horen Jan-Jaap. 

   

 5. Leiden Ontzet op

  STADSPARTIJ LEIDEN ONTZET  26 01 2005

  De Stadspartij Leiden Ontzet is verheugd, dat een van haar programmapunten is overgenomen door de PVDA en het CDA, we zitten nou eenmaal in de politiek om ons programma te realiseren.
  Ook ons doel is om te komen tot een cultureelcentrum annex poppodium waar plaats is voor de activiteiten van o.a. Hot-House, de X, Q-bus, het muziekhuis en andere cultuur verbreiders.
  Alleen met de plaats zijn we niet gelukkig.Door dit centrum op de plaats van het Belastingkantoor te situeren wordt niet alleen het doortrekken van de schipholweg onmogelijk maar ook het afmaken van de city-ring richting Lammenschansweg. Juist op deze plek zijn er al problemen met de luchtkwaliteit waardoor plannen stagneren. Door dit centrum hier te plaatsen wordt dit probleem aleen maar groter en zal hier een onontwarbare verkeersknoop ontstaan met dito files.
  We blijven dan ook van mening dat ons plan aan de Breesraat moet worden gerealiseerd.
  De suggestie van de PVDA en het CDA om het op de plaats van belastingkantoor te bouwen is dan ook een onhaalbare en wat nog zal blijken een onbetaalbare verkiezingstunt die alleen maar de binnenstad uitholt.
  Ook moge het duidelijk zijn dat met dit voorstel de bereikbaarheid van de binnenstad en de doorstroming van het verkeer niet gezien wordt als een probleem door het CDA en de PVDA.

  Jan Boer en Rene Vallentgoed namens Stadspartij Leiden Ontzet
  STEMWIJZER STEM LIJST 12

 6. stadsbelang Leiden op

  De Q-Bus waar iedereen zich nu lijkt mee te bemoeien,die nu ineens een hot item lijkt te zijn, voorheen was alleen Groenlink en het CDA positief met de toegezegde 75.000,- wat daarna weer in de emmer werd gegooid, het is toch ongelovelijk dat nu iedereen het er mee eens is,terwijl van alle partijen niemand de Q-Bus van binnen gezien heeft, hoe doe je dat.

 7. stadsbelang Leiden op

  Die V had een F moeten zijn (ongelovelijk), tja dat krijg als je kwaad ben.

 8. Stadsbelang Leiden op

  Even ter verduideling,het was en is nog steeds StadsBelang Leiden die daar mee begon als Programma punt en niet Leiden Onzet,maar alle doel heiligt de middelen, als de kleine podia maar open blijft. 

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline