Betalen met Rembrandtgeld

Na vierhonderd jaar is Rembrandt weer terug in Leiden. Niet in levende lijve, maar in de vorm van de nieuwe tijdelijke betaalmunt. Vanaf woensdag 15 februari zijn bij de deelnemende winkeliers en horecabedrijven de eerste Rembrandt­munten verkrijgbaar en kan de consument er binnen de stadsgrenzen van Leiden mee betalen. De ‘Rembrandt’ gaat in drie verschillende waarden verschijnen. Zo is er de 2Rembrandt, met een waarde van € 2,00, de 1Rembrandt met een waarde van € 1,00 en de ½Rembrandt heeft een waarde van € 0,50. De 2Rembrandt verschijnt in drie verschillende versies, telkens met een andere voorzijde.De eerste verschijnt aanstaande woensdag, de andere twee komen in april en mei 2006.

De voorzijden van de munten tonen het portret van de beroemde schilder in zijn ‘Leidse jaren’. De verschillende portretten van de jonge Rembrandt zijn door muntontwerper Joaquin Jimenez gecombineerd met markante Leidse gebouwen. Zo zien we op de eerste 2Rembrandt zijn portret samen met de Morspoort. De 1Rembrandt toont de Zijlpoort en de ½Rembrandt is voorzien van een zelfportret met het Academiegebouw. De afbeeldingen op de twee andere 2Rembrandt munten worden later vrijgegeven.

De Rembrandts verschijnen eind februari ook in een exclusieve fotoverpakking voorzien van verklarende teksten in Nederlands en Engels. Deze sets (€14,95) zullen verkrijgbaar zijn via de deelnemende winkeliers, musea en horecabedrijven (herkenbaar aan de raam/kassasticker met de tekst: ‘Wij accepteren de Rembrandt’) Ook in de Rembrandt Ontvangsthal in het Scheltemacomplex en nij de V.V.V. zijn de munten en sets verkrijgbaar. Hier zijn ook de luxe verzamelsets te bestellen met vijf zilveren Rembrandts.

De rembrandtmunten gelden tot 31 oktober 2006 als wettig betaalmiddel.

Advertentie

Leiden Rembrandt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×