Pvda voor rondweg om Leiden

Het ontvangstcentrum ‘De Hooyberg’ bij Heineken in Zoeterwoude was afgelopen avond het toneel van een verkiezingsdebat dat was georganiseerd door de Leidse ondernemersvereniging BV.Leiden.nl. Een van de stellingen ging over de bereikbaarheid van Leiden en Leiderdorp. De Leidse VVD-lijsttrekker Leendert de Lange ging hierover in discussie met de Leiderdorpse lijsttrekker Thunnissen (Pvda). Een van de speerpunten van de Leidse VVd is een rondweg om Leiden. Hierbij wordt de Kanaalweg verlengd en doorgetrokken over industrieterrein De Waard. De Lange zou graag zien dat deze weg wordt doorgetrokken naar de Zijldijk in Leiderdorp, zodat het verkeer zo om Leiden heen kan rijden. Tot zijn verbazing bleek Thunnissen daar best voor te porren. “Dan moet u maar eens gaan praten met uw Pvda-collega’s in Leiden,” vond De Lange die daarmee doelde op het ‘nee’ van de Leidse Pvda tegen genoemde rondweg.

De Leidse Pvda-lijsttrekker Marije van den Berg bleek zich ook te kunnen vinden in de aanleg van de rondweg. “Wij zijn tegen een rondweg over de Sumatrastraat, maar via de Zijldijk is zo gek nog niet,” aldus Van den Berg.

Het gesprek tussen de beide Pvda-fracties zal er dus wel komen. Of de rondweg daarmee inderdaad dichterbij komt is afwachten. Het was de Leidse Pvda-wethouder Hillebrand die in het door het Leidse college opgestelde Verkeers- en Vervoersplan liet aantekenen ertegen te zijn.

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×