Verkiezingsprogramma’s op kieslokaal.nl

5

De bedrijven NetTraject en Cymeq Software hebben de website www.kieslokaal.nl gelanceerd. De website geeft een overzicht van de verkiezingsprogramma’s van alle lokale partijen in de plaatsen Den Haag, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam – Voorburg, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar. De initiatiefnemers vonden het tijd voor een centrale plek waar de diverse standpunten van de partijen te achterhalen zijn. “De website maakt het voor de kiezer eenvoudiger een vergelijking tussen de diverse partijen te maken,” aldus Bas van den Beld van het Voorschotense Nettraject.

Delen

5 reacties

 1. Deze website is waardeloos. Het biedt nul toegevoegde waarde nu er geen vergelijking wordt gemaakt in een helder overzicht per beleidsterrein. Het is kennelijk meer bedoeld ter promotie van het bedrijf dat erachter zit, te weten NetTraject/Cymeq.

 2. Volledig eens met de overbodigheid maar de onvolkomenheden zijn wel grappig: 

  – van de site van D66 is het programma van 2002-2006 gedownload i.p.v. 2006-2010 en de heer Guido Terpstra is volgens deze site de lijstrekker van D66 Leiden. Tsjaaa…….   

 3. van den Beld op

  De website is zeker niet bedoeld als promotie van het bedrijf. Het is een persoonlijk initiatief geweest. Het bleek dat met name in de kleinere plaatsen het schier onmogelijk was om te achterhalen waar bedrijven voor stonden. Daarom is in zeer korte tijd deze site gemaakt. Daarbij is het op die korte termijn niet mogelijk een stemwijzer te ontwikkelen.

  Het was juist bedoeld om alle programma’s centraal te plaatsen, zodat bezoekers ZELF konden kijken naar hun eigen punten. Dat is gelukt. De site is ook erg succesvol gebleken in de korte periode dat het online is. Een foutje als het D66-programma is niet goed, maar kan gebeuren en is na ontdekking ook direct hersteld. Het is een beetje flauw om daarop te reageren.

 4. van den Beld op

  in mijn vorige post: bedrijven moet natuurlijk partijen zijn, sorry. 🙂

Je bent nu offline