Impressie stationsgebied stadzijde

12

Donderdagmiddag werd niet alleen een begin gemaakt met het mega-billboard bij het station, ook gaf wethouder Hillebrand een toelichting op de verdere ontwikkeling van het stationsgebied. Op de foto een zogenaamde ‘artists impression’ van de Multiplex Bioscoop die volgend jaar langs het spoor zal verrijzen. Om de plannen mogelijk te maken, onderzoekt de gemeente of er aan weerszijden van de tunnel schermen geplaatst kunnen worden. Niet tegen geluidsoverlast, maar tegen fijnstof.

Delen

12 reacties

 1. Het wordt wel heel stellig gezegd, dat “de megabioscoop zal verrijzen”. De exploitant van het Luxor heeft welliswaar alvast eieren voor z’n geld gekozen, maar dit plan is nog niet door de raad!

 2. RBA Mittelmeijer op

  Hallo er is gevraagd of TRANSVAAL bij de plannen betrokken kon worden.

  Wij hebben niets gehoord, maar wel aan onze bezwaren vastgehouden.

  Niets meer vernomen!!!!

   

  Wat nu?

  Petra Hoogeveen

  secr. bv Transvaal

 3. Na een eventuele herinrichting bij de Lammermarkt waardoor de 3 Octoberviering in gevaar komt is dit weer iets wat totaal overbodig is. We hebben toch 2 twee prima bioscopen?? Lang leve Trianon!

  Maak er dan een goeie discotheek van ofzo? Volgens mij heeft Leiden en omgeving daar behoefte aan…

 4. Het zou zeer zeker een verbetering zijn voor het stationsgebied en Leiden zelf, ziet er zeer goed uit!

  In alle plannen van nu toe is toch ook een grote discotheek meegenomen meen ik? En het argument dat we ‘Trianon en Lido al hebben’ is natuurlijk onzin, voor dezelfde prijs zit je in Scheveningen luxeus in ruime stoelen met state of the art apparatuur. Dat moeten we ook hierheen halen.

 5. En wat de Transvaal met dergelijke plannen te maken heeft? Volgens mij ligt er genoeg buffer tussen de Transvaal en de te bouwen megabios/-disco. De bewoners van de Morssingel, die hebben eerder inbreng?

 6. Je bedoelt die commerciële Pathé shit?! Dan geef ik liever nog een euro meer per kaartje uit voor het prachtig verbouwde Trianon. Dat past tenminste bij Leiden. Laat maar lekker weg blijven van mijn part nog zo’n bios. Als er nog een bij komt zal er toch weer 1 verdwijnen.

 7. Dan ben je nog nooit in het nieuwe Trainon geweest zeker, prima zitplaatsen, goede techniek, top films maar niet het massale van de Pathé bioscopen. Dat past ook helemaal niet in een stad zoals Leiden. Daarvoor is de Leidse markt veel te klein.

  Bioscoop bezoek loopt de jaren landelijk gezien alleen maar terug, het luxor is al dicht. En wat doet Leiden? Die bouwen vrolijk een nieuwe bioscoop, geniaal! En dat terwijl je duizenden studenten binnen de stadsgrenzen hebt die ieder weekend massaal naar Amsterdam, Den Haag of Rotterdam trekken omdat hier geen fantsoenlijke discotheek te vinden is. Mijn idee: laat een of andere uitbater die ervaring heeft met een studenten publiek een discotheek exploiteren op de grond waar nu die bioscoop moet komen (denk aan de uitbater van Now&Wow in Rotterdam bijvoorbeeld) en het levert tonnen op aan inkomsten voor de stad die je nu kwijtraakt een de grote gemeenten. Ook qua werkgelegenheid zit hier meer brood in dan bij een bioscoop denk ik. Ook is een discotheek vlak bij het station een goed idee omdat je alle feestgangers van buiten de stad snel de stad uit kunt krijgen. Zo verminder je de overlast in het centrum.

  Verder vindt ik de plannen overigens best goed, alhoewel het al snel beter is dan die puin bende waar we nu al weer een jaar of tien tegen aan kijken. De braakliggende stukken grond, het openlucht zwembad waar de gemeente uit ellende nu maar reclame borden voor zet, de fietsen chaos voor Super de Boer, vervelende junkies en lelijke leegstaande kantoorpanden zijn geen beste entree voor deze prachtige stad!

   

 8. Hillebrands wil zal geschieden, zowel bij station als aan Aalmarkt en in Breestraat…

 9. RBA Mittelmeijer op

  Nou R.(wie zou dat toch zijn?),

  de bewoners van Transvaal hebben net zoals de bewoners van de Morssingel en vele anderen recht van spreken.

  En die buffer waar u het over heeft, is dat soms het belastingkantoor?

  Daar waar de PvdA een muziekhuis wil realiseren?

  Hoezo buffer

   

  Petra Hoogeveen

  secr.bv Transvaal

 10. Stadspartij Leiden Ontzet op

  Schuttingtaal

   

  Zo is het onze P.V.D.A-wethouder Ron Hillebrand toch nog gelukt zo vlak voor de verkiezingen om een van zijn vele plannen te realiseren.

   

  Welliswaar slechts een  schutting, alleen een kniesoor die daar op let….Wat vooral opvalt is het voortvarend handelen bij dit project.

  Zelden was de tijd tussen bekendmaken en uitvoeren zo kort.

   

  Is dit een voorbode van een vrijer bouwbeleid waardoor een bouwvergunning en advisering van de A.R.K.(Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit)  voor kleinere ingrepen niet meer nodig is? Het is in ieder geval hoopgevend!

  Toch is de commotie groot over deze schutting en de kritiek gaat vooral over de 180.000  Euro (!!) die dit plan kost.

  Dit is geen gering bedrag; je had er drie casco-woningen voor starters voor kunnen bouwen.

  Maar wat wil je…..de P.V.D.A presenteert zich met de leus: STERK en SOCIAAL. Deze schutting moest dus vooral STERK zijn en kost daarom A-SOCIAAL  veel geld.

   

  Misschien dat sterk en sociaal toch niet samen gaan en dat deze leus voortaan gerangschikt moet worden onder de noemer

  SCHUTTINGTAAL

   

  Een ander punt van kritiek is dat de gemeenteraadsleden van niets wisten en het ook niet hebben goedgekeurd.

  Ze hadden zitten slapen, waren ziek of waren niet aanwezig. Dat is op zich al niet zo best, maar nog veel erger is dat ze kennelijk aan geheugenverlies lijden, want anders zouden ze zich hun besluit van een aantal  jaar geleden nog kunnen herinneren.

  Dat besluit hield in dat voortaan Wethouders naar eigen inzicht de vrijheid kregen om geld uit te geven zonder toestemming van de Raad als het maar niet om meer ging dan een half miljoen (!) gulden.

  Dit is dan ook niet de eerste keer dat op deze manier de besluitvorming van de gemeenteraad wordt omzeild en de democratie wordt uitgehold.

  Laten we daarom hopen dat dit de laatste keer was en dat de kiezer op 7 maart zorgt dat dit besluit wordt teruggedraaid

   

  STEM WIJZER, STEM LIJST 12

   

  Jan Boer, Stadspartij Leiden Ontzet.

   

  PS: Regelmatig wordt in bepaalde reakties bij de naam Jan Boer de letters BV toegevoegd. Dit is niet juist. Het behoort te zijn B.V.V of B.B.V .Dit betekent:

   

  B.V.V: Bijzonder Vriendelijk Ventje

  B.B.V: Bijzonder Boos Ventje.

   

 11. Frederik Zevenbergen op

  Nou Jan, er was er tenminste een die niet zat te slapen. Kijk naar de bijdrage van Jos Posthuma, ook op deze site. Ik citeer :

  “In de besloten vergadering waar we over het plan zijn ingelicht, was er maar één raadslid dat bedenkingen had en dat was Frederik Zevenbergen van de VVD die de afscherming wilde laten sponsoren”

  Met vriendelijke groet,

  Frederik Zevenbergen

   

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline