D66, CDA en VVD op de bres voor Stadsparkeerplan

D66 Leiden wil dat op het terrein van het Stadsparkeerplan een parkeergarage wordt gebouwd met daarboven studentenwoningen. “Die parkeergarage aan het Haagwegterrein moet er komen,” zo schreef lijsttrekker Paul van Meenen eerder vandaag in een reactie op ons artikel over de nakende ontruiming van een deel van het terrein. Ook CDA-lijsttrekker De Haan ziet dat wel zitten: “Als het aan mij ligt bestemmen we het gebied gewoon voor parkeren. Een lange parkeerbak met (studenten)woningen erop”. De VVD wil dat er een alternatief plan wordt ontwikkeld met daarin in ieder geval een parkeergarage met minimaal 1000 plaatsen. “De SSL blijft gewoon op de Haagweg een andere uitkomst zullen we niet accepteren,” aldus VVD-lijsttrekker Leendert de Lange.

D66 Leiden wil dat bij herziening van het bestemmingsplan Haagwegterrein veel ruimte gemaakt wordt voor studentenwoningen. Dat heeft volgens lijsttrekker Van Meenen twee belangrijke voordelen: “Studenten kunnen dan centraal in de stad huisvesting krijgen in plaats van in cellencomplexen in de polder. Ook is het beslag van studenten op de parkeergarage veel kleiner dan dat van gezinnen; zo blijft dus veel meer parkeerruimte over voor bezoekers van onze mooie stad”.

Advertentie

Leiden Stadsparkeerplan


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×