De eerste doeken werden half december opgehangen bij V&D aan de Aalmarkt. (Archieffoto: Chris de Waard).

Uitbreiding buitenexpositie Rembrandt

Morgen beginnen de Leidse bedrijven Burgy en de Hoogwerkerspecialist met fase twee van de buitenexpositie “Jonge Rembrandt Groot”. Deze bestaat uit 25 reproducties van vroege werken die Rembrandt in zijn Leidse tijd heeft geschilderd. De reproducties worden opgehangen aan gevels op diverse locaties in de Leidse binnenstad. Sinds december hangen de eerste twee doeken op grootformaat aan de gevel van V&D. De komende weken worden nog veertien locaties voorzien van een Rembrandtreproductie. Deze locaties zijn bijvoorbeeld de Lammermarkt, de Boommarkt, de Oude Singel, de Hooglandse Kerkgracht, de Rembrandtstraat, het Stadhuisplein, de Beestenmarkt en de Burgsteeg.

Rembrandtkenner professor Ernst van de Wetering heeft het beeldmateriaal voor de buitenexpositie geselecteerd. De vormgeving is in handen van Coordesign en Studio America verzorgt het drukwerk.

Bij de buitenexpositie verschijnt ook een full colour publicatie die ingaat op de cultuurhistorische aspecten. Professor Ernst van de Wetering schrijft de teksten hiervoor. De publicatie voorziet ook in een wandelroute langs de doeken. Ook verschijnt deze in een Engelse en Duitse vertaling.

Advertentie

Leiden Rembrandt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×