Labrujère: "NS komt echt het terrein niet op"

“Ik ga met 20 man voor de ingang staan met bijlen en voorhamers. Die gaan dwars door de ruiten heen. Ze komen het terrein niet op.” Het zijn harde woorden van Peter Labrujère die met alle middelen zegt te willen voorkomen dat NS Vastgoed komende week begint met het bouwrijp maken van een deel van ‘zijn’ parkeerterrein aan de Haagweg. “Vanaf 7.00 uur ’s morgens staan we er maandag. Ik hou ze er voor. Ik ga liever nu meteen naar de klote dan straks als we weg moeten. Dan kan ik het ook niet meer verdedigen in de stad”. Als NS Vastgoed z’n zin krijgt en kan beginnen met het bouwrijp maken van het achterste deel is het volgens Labrujère eigenlijk al over en sluiten voor het Stadsparkeerterrein. “We houden dan nog maar 500 plaatsen over. Bovendien willen ze ook de oude rails weghalen. Daar staan nu ook auto’s op”.

Labrujère zegt overigens bereid zijn om tijdelijk naar het terrein van Naturalis te verhuizen. “Maar wel onder de voorwaarde dat er 1200 plaatsen terugkomen in een nieuwe parkeergarage aan de Haagweg. Als dat allemaal niet doorgaat, trekken we de stekker eruit. dan verdwijnt ook het parkeerterrein bij Lammenschans”. SSL-directeur Verplancke zou in dat geval volgens Labrujère mogelijk door willen gaan op het terrein van de Groenoordhallen waar SSL ook 350 parkeerplaatsen exploiteert.

Advertentie

Leiden Stadsparkeerplan


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×