Nieuw pleidooi voor RijnGouweLijn over bestaand spoor

Vier samenwerkende organisaties in Leiden, Rover, de Fietsersbond, Stoom en de stichting Stadsparkeerplan (Haagweg), bepleiten het gebruik van het bestaande spoor voor de RGL tussen station Lammenschans en Leiden CS. “Met dit alternatief worden de breed gesteunde bezwaren van het tracé door de binnenstad ondervangen”, zo schrijft Frits van Oosten van STOOM Leiden namens de vier. “Bij het parkeerterrein Haagweg kan dan een halte voor de RGL worden aangelegd met een directe overstap op het busjes-systeem van de stichting Stadsparkeerplan. Deze stichting heeft inmiddels ruime ervaring met het vervoer vanaf de Haagweg naar het centrum van de stad. Kleine busjes vervangen op deze wijze de bekende grote bussen van Connexion in het centrum”.

De vier organisaties roepen de Leidse kiezer op om te stemmen op de partijen die dit alternatief voor de RGL steunen. Van Oosten: “Hiermee kan de kiezer duidelijk maken het Gemeentelijke plan, een trein dwars door de historische binnenstad, af te wijzen”.

De ChristenUnie, SP, LWG/De Groenen, Leiden Ontzet en WijLeiden steunen het alternatief van de vier organisaties; reden voor Rover, de Fietsersbond, Stoom en Stadsparkeerplan om kiezers te adviseren op de genoemde partijen te stemmen.

In een speciale folder die de vier samenwerkende organisaties komend weekend op ruime schaal verspreiden, wordt een nadere toelichting gegeven op het alternatieve plan.

Leiden RijnGouwelijn


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×