Driekwart huurders dreigt rechten te verliezen

De Federatie van Huurdersorganisaties van Leiden en Omstreken (FHLO) luidt de alarmklok, omdat huurders in de Leidse regio zich niet beseffen dat ze zich voor 1 april moeten inschrijven bij het nieuwe woonruimtezoeksysteem Woonzicht.nl. Wie dat niet doet, verliest op die datum de al opgebouwde rechten op een huurwoning. Tot nu toe heeft slechts een kwart van de huurders zich ingeschreven bij Woonzicht.nl.

Voor iedereen in de regio Holland Rijnland die in de toekomst nog eens wil verhuizen naar een betaalbare huurwoning is het van belang dat zij hun opgebouwde rechten uit het oude systeem niet verliezen. Daarvoor is het nodig dat zij zich vóór 1 april 2006 inschrijven. In de voormalige Leidse Regio en de Duin- en Bollenstreek samen gaat het om ongeveer 50.000 huishoudens, waarvan slechts 12.500 de overstap hebben gemaakt.

In de oude woonruimteverdelingssystemen bouwden doorstromers en starters extra slaagkansen op in de vorm van woonduur, inschrijftijd of leeftijd. In het nieuwe systeem Woonzicht.nl geldt alleen het begrip inschrijfwaarde. Iedereen kan nu gebruik maken van een overgangsregeling waarbij de oude rechten worden omgezet in een inschrijfwaarde.

Wie zich voor 1 april inschrijft, betaalt daarvoor vijf euro. Na die datum wordt 25 euro in rekening gebracht. De FHLO roept daarom alle huurders én woningzoekenden op om zich alsnog snel in te schrijven.

Meer informatie staat op de website www.woonzicht.nl en is verkrijgbaar aan de balies van woningcorporaties. Daar kan men zich ook inschrijven.

Advertentie

Leiden Woonzicht


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×