Pvda blijft vooralsnog voor Rijn Gouwe Lijn

De Pvda blijft vooralsnog voor de aanleg van de Rijn Gouwe Lijn door het centrum van Leiden. Dat zegt fractievoorzitter Marije van den Berg. Op basis van de verkiezingsuitslag zal de Pvda op korte termijn met de SP gaan onderhandelen over de vorming van een nieuwe College van B&W. De SP is fel tegenstander van het binnenstadtracé. De dag na de verkiezingen zei Van den Berg in het Leidsch Dagblad nog dat haar partij er niet omheen kan om het standpunt over het binnenstadstracé van de Rijn Gouwe Lijn te wijzigen. Tegenover Sleutelstad bevestigde ze vanavond dat de Pvda niet van standpunt is veranderd: “we zijn helemaal niet tegen het binnenstadtracé”.

Wel herhaalt Van den Berg dat er voldoende draagvlak onder de bevolking moet zijn. Het ontbreken daarvan ziet ze echter niet als een ‘escape’ voor haar partij om van mening te veranderen. “Vooralsnog blijven we gewoon voor,” zo laat ze weten.

Leiden RijnGouwelijn


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×