John Steegh wordt namens GroenLinks wethouder in het nieuwe college. Als directeur van het Hoogheemraadschap van Rijnland maakte hij zich onder meer hard voor het weer opengraven van de Lange Mare. Samen met VVD-wethouder Rogier van der Sande werkte hij in 2004 aan het Waterplan Leiden, waarin kansen en knelpunten van het water in Leiden werden onderzocht.

Niet Posthuma maar Steegh wethouder voor GroenLinks

GroenLinks fractie draagt John Steegh voor als wethouder van het nieuwe college. “Nu het collegeprogram aan de leden van de diverse partijen verstuurd is en de portefeuilles zijn verdeeld, maakt GroenLinks haar kandidaat voor de portefeuille Bereikbaarheid en Omgevingskwaliteit bekend,” aldus fractielid en voorzitter van de sollicitatiecommissie Hans van Egdom. “Na een zorgvuldige sollicitatieprocedure heeft de sollicitatiecommissie bestaande uit fractieleden, duo raadsleden en een lid van het bestuur twee geschikte kandidaten geselecteerd. De kandidaat die we nu voordragen, John Steegh, vond de sollicitatiecommissie het meest geschikt om de door GroenLinks gewenste portefeuille “Bereikbaarheid en Omgevingskwaliteit” te bezetten. De andere kandidaat vonden we het meest geschikt voor een aantal portefeuilles die in de onderhandelingen niet de hoogste prioriteit hadden,” aldus Van Egdom

De in de Leidse politiek onbekende John Steegh deed politieke ervaring op als ambtenaar bij Binnenlandse Zaken waar hij sinds 1978 in diverse functies werkt. Als hoogheemraad en loco-dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Rijnland heeft hij ook de nodige bestuurlijke ervaring opgedaan. In de jaren ’80 heeft hij als lid van de provinciale staten van Zuid Holland partijpolitieke ervaring opgedaan.

Van Egdom: “Zijn kennis en ervaring op het gebied van milieu bieden kansen om binnen het college en met de verkregen portefeuille GroenLinks meer dan tot nu toe te profileren als partij die het milieu een warm hart toedraagt. Het autoluw maken van de binnenstad in combinatie met de milieuportefeuille garandeert volgens de commissie dat het college een brede groene rand zal hebben”.

Advertentie

Leiden havana


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×