College-onderhandelingen afgerond

Vanavond om 23.00 uur wordt op het stadhuis een persconferentie gegeven, waarin het programma en de samenstelling van het nieuwe Leidse College van Burgemeester & Wethouders bekend worden gemaakt. Dat heeft de gemeente zojuist laten weten. Het college-programma waarover de Pvda, de SP, GroenLinks en de ChristenUnie overeenstemming hebben bereikt, kreeg de naam ‘Met hart en hand’ mee. Naar verwachting wordt het nieuwe college op 18 april geïnstalleerd.

Pvda-fractievoorzitter Marije van den Berg is ‘ontzettend tevreden over de inhoud van het akkoord’. “Ik ben ook erg blij met het tempo waarmee het tot stand is gekomen. In minder dan de helft van tijd die het vorige college erover deed hebben we een mooi, sociaal, groen en open akkoord weten te bereiken. De sfeer aan de onderhandelingstafel heeft daar zeer zeker een grote rol in gespeeld. Er is veel vertrouwen gegroeid tussen mensen en dat is een prachtige basis voor de samenwerking voor de komende vier jaar. We hopen dat de inhoud van het vanavond te presenteren akkoord het vertrouwen van alle Leidenaars wint in dit nieuwe college,” aldus Van den Berg.

Leiden havana


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×