VVD: "Linkse passie in plaats van denken en doen"

De VVD vindt dat het concept-collegeprogramma “Met hart en hand” van PvdA, SP, GroenLinks en de ChristenUnie meer gebaseerd is op linkse passie dan op een duurzame gezamenlijke afspraak om daadwerkelijk de handen uit de mouwen te steken. “Het is verbazingwekkend dat zélfs de SP in dit akkoord haar roots blijkt te zijn vergeten.” De VVD omschrijft de SP als de modieuze barricadepartij van weleer die bereid is om sloopplannen goed te keuren, de Oostvlietpolder te bebouwen en de bewoners van Leiden-Noord te laten betalen om hun auto te mogen parkeren.

De komende vier jaar draagt burgemeester Henri Lenferink alleen verantwoordelijkheid voor het veiligheidsbeleid. Volgens de VVD is het echter de vraag of hij veel ruimte zal krijgen van de linkse partijen om echt iets te verbeteren aan de veiligheid in Leiden. In het akkoord valt slechts te lezen, dat hij kan besluiten tot de inzet van cameratoezicht bij de zorglocaties op het NUON-terrein. Zijn bevoegdheid om preventief te laten fouilleren blijft onvermeld. De VVD vindt het onbegrijpelijk dat gelet op het veiligheidsniveau in Leiden niet wordt gekozen voor de introductie van cameratoezicht in het veiligheidsrisicogebied.

Het Leidse parkeerprobleem wordt volgens de VVD in het akkoord gereduceerd tot een imagoprobleem. Volgens de vier partijen heeft Leiden geen tekort aan parkeerplaatsen maar is het aanbod niet overzichtelijk en de vindbaarheid onvoldoende. In een nieuwe parkeernotitie zullen daarom slechts de mogelijkheden worden verkend om aanbod en vindbaarheid te verbeteren. “Het is te hopen, dat die notitie een heldere parkeerboekhouding bevat want als het tekort aan parkeerplaatsen werkelijk slechts een imagoprobleem is zal dat overzicht alle critici voor eens en altijd de mond snoeren.”

De toekomst van de RijnGouweLijn wordt door de PvdA, SP, GroenLinks en ChristenUnie gekoppeld aan de uitkomst van een referendum. Volgens de VVD blijft het vooralsnog onduidelijk wat er gebeurt als de inwoners van Leiden beslissen dat er geen RGL moet komen. Ook over de toekomst van de Oostvlietpolder wordt niet door de collegepartijen zelf besloten aldus de VVD en wacht men de uitspraak van de Raad van State af. Als deze goedkeuring verleent aan de plannen, wordt de ruimte voor bedrijven met 6 ha. ingeperkt. Wanneer het bestemmingsplan definitief wordt vernietigd wil het stadsbestuur aldus de VVD geen nieuwe initiatieven meer nemen om de polder te bebouwen. Volgens de VVD zijn er in Leiden simpelweg geen alternatieven voor de behoefte aan bedrijventerreinen.

Leiden havana


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×