Ook SP-leden akkoord met nieuwe college

Even na middernacht hebben de Leidse SP-leden als laatste van de vier partijen ingestemd met het college-akkoord dat hun partij afgelopen week sloot met de Pvda, GroenLinks en de ChristenUnie. “Het was een zware avond,” zegt een ongeluchte fractievoorzitter Antoine Theeuwen. “De leden hebben met 2/3 voor en 1/3 tegen ingestemd. Echt heel spannend.”

Moeilijkste punten voor de SP-leden waren het compromis over de Oostvlietpolder en Ruimtelijke Ordening. “Daar hebben heel veel leden moeite mee,” aldus Theeuwen die uiteindelijk het vertrouwen van een meerderheid van zijn achterban wist te winnen door erop te wijzen dat dit akkoord het hoogst haalbare was om de SP-visie in de toekomst uit te werken. “Dat heeft uiteindelijk de balans doen doorslaan.”

Advertentie

Leiden havana


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×