Leden GroenLinks zeggen drie keer ja

De leden van GroenLinks zijn zojuist akkoord gegaan met het college-akkoord, de portefeuille-verdeling van de wethouders en ook met de voordracht van kandidaat-wethouder John Steegh. Fractievoorzitter Jos Posthuma liet zojuist wel tegenover Sleutelstad weten dat de selectiecommissie een nader onderzoek instelt naar de beschuldigingen die vandaag via de website van GroenLinks zijn gedaan aan het adres van Steegh. Dat onderzoek moet binnen een week zijn afgerond. De sollicitatiecommissie verwacht volgens Posthuma niet dat dat onderzoek tot nieuwe inzichten zal leiden.

Het is volgens Posthuma niet zo dat de leden van zijn partij onder voorbehoud hebben ingestemd met de voordracht van Steegh. “De leden zijn gewoon voor de kandidaat. Pas als de selectiecommissie op basis van het onderzoek tot een ander oordeel komt, wordt er op korte termijn een spoedbijeenkomst van GroenLinks gehouden,” aldus Posthuma.

Posthuma bevestigt dat er ook in de sollicitatieprocedure al aandacht is geweest voor de integriteit van de kandidaten. “Daarbij is de kwestie die nu wordt aangekaard niet door betrokkene als een problem onderkend.”

Leiden havana


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×