DZB Leiden opent vestiging Businesspost op Roomburg

2

Morgenochtend om 9.00 uur hijst wethouder Paul Jonas de nieuwe Businesspostvlag voor het hoofdkantoor van DZB aan de Le Pooleweg in Leiden. Businesspost is een bedrijf dat naast TPG gaat opereren op de Nederlandse postmarkt. Met behulp van de sociale werkvoorziening, waaronder DZB Leiden, probeert Businesspost haar positie te versterken. DZB Leiden stort zich op de postmarkt omdat daar goede kansen liggen als het gaat om interessant werk voor haar medewerkers. Om deze meer kans te geven op reguliere arbeid, ontwikkelt DZB Leiden meer variatie in haar dienstenpakket. De Businesspost medewerkers zullen tijdens hun werk goed te herkennen zijn, met gele fietsen, tassen en kleding gaan zij vanaf morgen zakelijk geadresseerde post bezorgen in de regio. De eerste opdrachtgever is de gemeente Leiden.

DZB Leiden heeft als doelstelling dat mensen zich kunnen ontwikkelen door werk, zoals in de dienstverlening. Wethouder Paul Jonas van Sociale Zaken en Cultuur onderschrijft deze doelstelling en voegt daar aan toe: “Deze werkzaamheden dragen bij aan de fysieke gezondheid van de medewerkers en het bestellen per fiets is bovendien milieuvriendelijk en belast de bereikbaarheid van de stad niet.”

Jonas wenst alle medewerkers van Businesspost veel succes toe bij deze nieuwe activiteit en spreekt tegelijk zijn waardering uit voor het feit dat er in korte tijd een professioneel postbedrijf is ontstaan: “Er is tijdens de intensieve opleidingsfase veel aandacht besteed aan kwaliteit, dienstverlening en een representatieve houding. En dat is zichtbaar goed gelukt.”

Delen
LeidenWalk

2 reacties

  1. geef ze wat subsidie,laat de gemeente(twee handen op een buik)Leiden opdrachtgever zijn en hup er kunnen weer een paar tnt postbodes de deur uit. bedankt…… een postbode.

  2. Businesspost is een professioneel postbedrijf en geen SW-bedrijf. Er is ten opzichte van TPG louter sprake van eerlijke concurrentie. De postmarkt wordt niet voor niks geliberaliseerd…

Over de auteur

Henny Zwaan
Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.