Ruim 100 steunbetuigingen voor Sleutelstad 93.7 FM

Ruim 100 luisteraars uit Leiden en omgeving hebben de programmaraad via de speciale actie-website www.helpsleutelstadopdekabel.nl verzocht om terug te komen op het besluit om de Leidse radiozender Sleutelstad 93.7 FM niet door te geven via de kabel. Het dagelijks bestuur van de programmaraad stelde onlangs een concept-advies op, waarin wordt voorgesteld het bestaande pakket niet te wijzigen. Aanstaande maandag beslist het algemeen bestuur of dat advies wordt overgenomen of dat er toch nog een plaatsje wordt vrijgemaakt voor de uitzendingen van Sleutelstad. Ook dit weekend kan er via de genoemde website nog gereageerd worden, maandagavond worden alle reacties aangeboden tijdens de openbare vergadering van de programmaraad in het bestuurscentrum van de gemeente Teylingen in Voorhout.

Letterlijke tekst advies over Sleutelstad:

Sleutelstad FM: deze beginnende regionale commerciële zender richt zich momenteel vrijwel geheel op de gemeente Leiden, en is alleen daar goed in de ether te ontvangen. Op dit moment is er vrijwel geen aandacht voor de rest van de regio, en de zender kan daar ook moeilijk ontvangen worden. Sleutelstad FM wil echter het gebied waarin zij te beluisteren is uitbreiden door de etherzender te versterken. Men wil dan ook meer aandacht besteden aan de rest van de regio. Toegang tot de kabel zou daarbij volgens hen kunnen helpen. Het dagelijks bestuur is van mening dat het nu nog te vroeg is om Sleutelstad FM een kabelfrequentie te geven. De zender zit duidelijk nog in een opbouwfase, waardoor de programmering nog niet voldoende regionale elementen bevat om te spreken van een aanwinst voor het totale radiopakket. Het lijkt nu dan ook nog niet het moment om Sleutelstad FM op te nemen in het radioadvies. De raad zal de ontwikkelingen rond Sleutelstad FM met interesse blijven volgen, en de zender opnieuw beoordelen voor het volgende radioadvies.

De vergadering van de programmaraad is openbaar. Het Bestuurscentrum van de gemeente Teylingen in Voorhout is op de volgende manieren per openbaar vervoer te bereiken:

Per trein: station Voorhout ligt aan de spoorlijn Leiden-Haarlem, en ligt op twee minuten lopen van het Bestuurscentrum;

Per bus: de Connexxion-lijnen 57, 59 en 60 stoppen nabij het Bestuurscentrum.

Advertentie

Leiden Sleutelstad FM


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×