Stellingwerf verkracht in Braziliaanse cel

De in Leiden geboren zedenverdachte Johan Stellingwerf zegt tijdens zijn gevangenschap in Brazilië te zijn verkracht in zijn cel. Hij deed deze uitspraak gisteren tijdens de zitting bij de Haagse rechtbank, dit meldt RTV West. Stellingwerf zit vast op verdenking van vijf geweldadige verkrachtingen in Nederland, hij werd daarvoor in Brazilië opgepakt. Voor de rechtbank vertelde hij door de verkrachtingen en martelingen aan psychoses te lijden. Zijn advocaat vroeg daarom om opheffing van zijn voorlopige hechtenis.

Johan Stellingwerf bedwelmde volgens het Openbaar ministerie zijn slachtoffers om ze daarna te verkrachten. Twee van deze voorvallen zouden hebben plaatsgevonden in Noordwijk. Het Pieter Baan Centrum doet in maart onderzoek bij Stellingwerf naar eventuele persoonlijkheidsstoornissen.

Leiden stellingwerf


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×