Stellingwerf wordt uitgeleverd aan Nederland

Brazilië levert de 25-jarige Johan Stellingwerf uit aan Nederland. Een federaal gerechtshof in het Zuid-Amerikaanse land heeft daarvoor toestemming gegeven. Dat meldt het ANP. De in Leiden geboren Stellingwerf wordt in Nederland verdacht van diverse zedenmisdrijven, waaronder vier verkrachtingen en het hebben van seks met een persoon buiten bewustzijn, blijkt uit de uitspraak van het hof.

Wanneer Stellingwerf naar Nederland komt, is nog onbekend. Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft nog geen bericht gehad vanuit Brazilië. Omdat Nederland en Brazilië onderling geen uitleveringsverdrag hebben, is moeilijk te voorspellen wanneer het groene licht wordt gegeven om hem op te halen. De verdachte heeft sinds zijn aanhouding, eind juni in de stad Curitiba, te kennen gegeven dat hij zich niet zou verzetten tegen uitlevering aan Nederland.

In april lieten politie en justitie een opsporingsbericht uitgaan waarin zij de volledige naam van S. noemden en waarin zijn gezicht te zien was. Later volgde een internationaal arrestatiebevel. De verkrachtingen waarvan het Openbaar Ministerie de man verdenkt, waren zeer gewelddadig, liet een woordvoerder eind juni weten. E-mails die de verdachte naar zijn moeder stuurde, leidden tot zijn aanhouding.

Leiden stellingwerf


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×