Leidse zedendeliquent opgepakt in Brazilië

Gisteren is in Brazilië de in Leiden geboren Johan-Frederik Stellingwerf opgepakt. Op Stellingwerf werd al enkele maanden jacht gemaakt in verband met een aantal zeer ernstige zedenmisdrijven. Vanwege de ernst van de delicten maakte justitie in april zijn volledige persoonsgevens bekend. Ook werd een foto verspreid. De 25-jarige Stellingwerf werd gisteren door de Braziliaanse federale politie in de plaats Curitiba aangehouden, nadat de officier van justitie in Den Haag een internationaal verzoek om aanhouding had gedaan.

De aanhouding is tot stand gekomen na samenwerking door de politiekorpsen Hollands Midden en Amsterdam-Amstelland, het Korps Landelijke politiediensten en Interpol. Aan de Braziliaanse autoriteiten zal een verzoek tot uitlevering worden gedaan. Het is nog onbekend wanneer op dit verzoek door de Braziliaanse autoriteiten een besluit zal worden genomen.

Eerder liet het Openbaar Ministerie weten dat de misdrijven waarvan Stellingwerf wordt verdacht recent zijn gepleegd. Het OM wil niet zeggen om welke misdrijven het precies gaat.

Leiden stellingwerf


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×