Krakers nemen bezit van de kantoorflat (Foto's: Bert van Wetten)

Kantoorflat in Leiden gekraakt

Vanmorgen hebben actievoerders een kantoorflat op de hoek van het Stationsplein en het Schuttersveld gekraakt. De actievoerders zeggen dat het kraken van het pand de start is van een actietour door heel Nederland. Men is van plan om de komende week acties te blijven voeren en het vernielde gebouw om te vormen tot een vrijplaats. Volgens de actievoerders is de kraakactie van vanmorgen een antwoord op de hernieuwde aanval die minister Dekker op aandringen van een deel van de Tweede Kamer zo’n anderhalve maand geleden opende op ‘de krakers’. De afgelopen weken vonden er al grotere en kleinere acties door heel het land plaats.

Nadat door het hele land spandoeken verschenen op kraakpanden werd begin deze maand de dam bezet door actievoerders. Actiegroep Woonstrijd!, dat vorig jaar de minister verraste met een actieweek in haar villawijk in Wassenaar, geeft vanaf vandaag een vervolg aan dit protest met een actietour langs verschillende steden in het hele land. Het vandaag gekraakte pand in Leiden is in erfpacht bij Bonavella Holding B.V.

Advertentie

Leiden kraakflat


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×