Scholieren krijgen stripboek over Rembrandt

Vrijdagmiddag wordt in de Openbare Bibliotheek Leiden het eerste exemplaar van het stripboek ‘Het geheime schilderij van Rembrandt‘ uitgereikt. Initiatiefnemers Bert Vandermeij (striptekenaar) en Kees Schafrat overhandigen het boek aan wethouder Filip van As (Economie/Rembrandt 400). Het stripboek wordt in het kader van het Rembrandtjaar onder Leidse jongeren verspreid. Samen met Fonds 1818 heeft de gemeente Leiden deze uitgave voor alle leerlingen van Leidse scholen voor voortgezet onderwijs gefinancierd. De stripboeken worden maandag 18 en dinsdag 19 september op de scholen verspreid.

Leidse middelbare scholieren die buiten Leiden op school zitten kunnen het stripboek in de bibliotheek afhalen. De oplage bestemd voor de middelbare scholieren is 13.000 exemplaren. Het stripboek is ook te koop bij de boekhandel.

‘Het geheime schilderij van Rembrandt’ speelt zich af rond het doek ‘Schilder in zijn Atelier’ (ca. 1629). Aan het stripboek is een wedstrijd voor middelbare scholieren verbonden. Zij kunnen tot 1 november bij de gemeente Leiden hún impressie van ‘Het geheime schilderij’ inleveren. De resultaten van de wedstrijd worden half december in het Scheltema-complex tentoongesteld.

Advertentie

Leiden Rembrandt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×