Doek valt definitief voor Krimlinde bij Aalmarkt

De gemeente heeft een kapvergunning verleend voor de bijzondere Krimlinde aan de Aalmarkt. De boom moet plaats maken in verband met de uitbreiding van de Stadsgehoorzaal. Eerder maakte onder andere de Bomenbond Rijnland bezwaar tegen het verlenen van de kapvergunning voor de boom die als ‘Bijzonder Waardevol’ geregistreerd staat.

De Bomenbond denkt dat de boom gespaard kan worden als het bouwplan aangepast wordt. De uitbreiding van de Stadsgehoorzaal zou dan in de richting van het LVC gerealiseerd kunnen worden. De Bomenbond kondigde eerder al aan bezwaar te zullen maken tegen een nieuwe kapvergunning.

Leiden Aalmarktproject


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×