Doek valt definitief voor Krimlinde bij Aalmarkt

7

De gemeente heeft een kapvergunning verleend voor de bijzondere Krimlinde aan de Aalmarkt. De boom moet plaats maken in verband met de uitbreiding van de Stadsgehoorzaal. Eerder maakte onder andere de Bomenbond Rijnland bezwaar tegen het verlenen van de kapvergunning voor de boom die als ‘Bijzonder Waardevol’ geregistreerd staat.

De Bomenbond denkt dat de boom gespaard kan worden als het bouwplan aangepast wordt. De uitbreiding van de Stadsgehoorzaal zou dan in de richting van het LVC gerealiseerd kunnen worden. De Bomenbond kondigde eerder al aan bezwaar te zullen maken tegen een nieuwe kapvergunning.

Delen

7 reacties

 1. Hoe zou de gemeente reageren als een dergelijke “waardevolle” boom in de achtertuin van een Leidse inwoner zou staan?

  Reactie;   Wij zullen als gemeente onder geen voorwaarde een kapvergunning afgeven voor de kap van een degelijk waardevolle boom. De bewoner(s) eigenaar(s) van dat pand moeten dan maar omzien naar andere woonruimte met voldoende tuinruimte voor de gewenste uitbreiding van de woning. Vraag; Wie is nu de “uitbater CQ de eigenaar van de stadsgehoorzaal? Wie! De gemeente? “O”

                                                                                                                                                     

 2. Zou het dan niet mogelijk zijn die boom te verplaatsen oftewel herplanten? Naar de plek bij de Pieterskerk waar onlangs een boom het slachtoffer is geworden van een vrachtwagen, bv.? (Of staat daar al wat anders wat in waarde met het verlies overeenkomt?)

 3. Petra Hoogeveen op

  ondertussen heb ik wel gemerkt dat de gemeente een afweging van belangen maakt, nl GELD en belangen van bijv projectontwikkelaars

  Schandelijk!!!!

  Petra hoogeveen

 4. Oh ja, dat is zeker. Want wie zit er nou op het Aalmarktproject in zijn volle hevigheid te wachten (- referendumpje houden? En dit keer niet voor de minst lelijke steeg of plein)?

 5. Ik zit zeker wel op dat Aalmarktproject te wachten! Eindelijk een frisse impuls voor dat verpauperde gebied. Een stad moet zich vernieuwen en verbeteren. Dat gaat al eeuwen zo en zo gaat dat nu dus nog steeds. Stilstand is funest voor een zichzelf respecterende stad.

 6. En wat krijgen we uiteindelijk aan de Aalmarkt? Waarschijnlijk stinkende snackbars, Kruidvat, Blokker, Bruna, Willems Hakkenbar, Zeeman, Dixons, Appie’s Tattoo- en Piercingsalon, een lawaaierige spijkerbroekenwinkel en meer van dergelijke geweldige aanwinsten voor de stad, terwijl een groot deel van de Haarlemmerstraat verloedert en wordt overgenomen door al dan niet dubieuze belwinkels, shoarmatenten, 3-maanden winkels e.d., en daar, en elders in het centrum, veel leegstand dreigt.

 7. Ik vind het echt heel jammer dat een BIJZONDER WAARDEVOLLE en prachtige krimlinde moet verdwijnen, terwijl er ook andere opties zijn! Ik hoop dat er een hoop protesten komen!

   

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline