Het weer op 3 oktober: vaak mild maar bewolkt

De datum van Leidens Ontzet kruipt dichterbij en zoals elk jaar worden de weerberichten in deze periode door de Leidenaar extra in de gaten gehouden. Dit jaar lijkt het niet helemaal droog te blijven tijdens de feestelijkheden. Wel zal het waarschijnlijk aan de zachte kant zijn, bekijk het Sleutelstad weerbericht voor de laatste verwachting.

Begin oktober is een periode waarin de herfst meestal op stoom begint te komen. Perioden met zon en warmte zijn zeldzaam en van korte duur. Dankzij het opgewarmde zeewater liggen de temperaturen meestal nog wel op een aangenaam niveau. Zo hadden we de laatste jaren steeds maxima van 16 tot 18 graden. Een dieptepunt beleefden we nog niet zo lang geleden, in 1998. Het was de koudste 3 oktober in zeker 100 jaar met een maximumtemperatuur van slechts 6 graden en een snijdende noordoostenwind. Voor de laatste echt warme 3 oktober moeten we terug naar 1990, toen werd het dik 20 graden.

Advertentie

Leiden 3 Oktober 2006


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×