Foto's: Chris de Waard.

Feest met Frans op internationale herdenking Leidens Ontzet

Voor de 16e keer werd vrijdagavond de Internationale Herdenking van Leidens Ontzet gevierd in de Pieterskerk. Al jaren het grootste en meest gewilde feest waar uitsluitend genodigden terecht kunnen. De ‘jacht’ op kaarten begint elk jaar dan ook al vroeg. Zenuwachtige telefoontjes naar de sponsors of mensen die iemand kennen die iemand kent die een sponsor met kaarten kent. Niet voor niets, want het is elk jaar weer meer dan de moeite waard en de opbrengst gaat nog naar een goed doel ook. Naast diverse modepresentaties, was de topattractie dit jaar een optreden van Frans Bauer. Zelfs organisator Menno Smitsloo liet zich verleiden tot een polonaise. Zijn voorbeeld kreeg navolging van zo ongeveer de hele Pieterskerk.

Naast de sponsoren en hun genodigden geven ook dit jaar weer tal van bekende Nederlanders acte de presence. Zo zagen wij de oud-ministers Dijkstal en Alexander Pechtold met zijn echtgenote Froukje, staatssecretaris Melanie Schultz, bijna het voltallige vorige college en verschillende captains of industry.

Leiden 3 Oktober 2006


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×