Raadsleden in debat met politieke nieuwkomers

Dinsdagavond om 20.00 uur is via deze site de eerste gemeenteraadsvergadering na het zomerreces te beluisteren. Om 21.00 uur is er een schorsing en vindt er in de Burgerzaal een ‘speeddebat’ plaats tussen raadsleden en deelnemers aan de ‘kweekvijver’. In die kweekvijver heeft een groep allochtone vrouwen, onder leiding van oud PvdA-raadslid Liesbeth Hesselink, de kneepjes van het politieke vak geleerd. Ze kunnen dat dus dinsdag in praktijk brengen.

Om het aantal allochtone vrouwen dat bij de Leidse politiek betrokken is te vergroten werd in augustus vorig jaar de ‘Leidse Kweekvijver’ opgericht. 22 Vrouwen gaven zich op. Deelnemers die geschikt blijken te zijn én het zelf ook leuk vinden, kunnen na een leertraject meelopen als stagair met een bestuurs- of raadslid. Het project loopt door tot en met juni 2008.

Leiden kweekvijver


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×