De vorige, Piet van Sterkenburg, en de huidige voorzitter, Els van Eijck van Heslinga, van de 3 October Vereeniging prikten ook een vorkje mee op het Pieterskerkplein. (Foto's: Chris de Waard).

Hutspot voor hongerige Leidenaars

In anderhalf uur tijd 3200 hutspotmaaltijden serveren is beslist geen sinecure maar ook dit jaar verliep de uitreiking van de gratis hutspotmaaltijd op het Pieterskerkplein weer op rolletjes. Gelukkig bleef het voor de feestvierders droog al was de temperatuur niet zo aangenaam, maar een echte Leidenaar laat zich daar niet door weerhouden. De Leidenaars die lid zijn van de 3 Octobervereeniging konden op vertoon van hun bon die ze eerder moesten ophalen bij de inschrijving voor Haring en Wittebrood hun feestmaaltijd inclusief een consumptie ophalen en aanschuiven bij een van de vele marktkramen die dienst deden als feestdis.

Op de achtergrond klinkt muziek van de onvermijdelijk aan de hutspotmaaltijd verbonden Leino’s. Even na vijven lepelen burgemeester Henri Lenferink en voorzitter van de 3 Octobervereeniging Els van Eijck – Van Heslinga (de eerste keer echt in functie na een jaar stage bij vertrekkend voorzitter Piet van Sterkenburg) hun eerste happen hutspot uit een speciaal hutspotpotje met bijbehorend Leids bestek in de vorm van de Leidse sleutels uit het gemeentewapen van Leiden.

Het smaakte de notabelen weer best dit jaar, te oordelen naar het rap naar binnenwerken van het traditionele Leidse gerecht. Ook de rest van het College van B & W is aanwezig om een vorkje mee te prikken en laat het zich goed smaken. De firma Groeneveld uit Wassenaar verzorgt al sinds jaar en dag de hutspotmaaltijd op het Pieterskerkplein. De hutspotmaaltijd wordt financieel mogelijk gemaakt door het 3 Octobergilde.

Leiden 3 Oktober 2006


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×