Hennie Buschmann en Evenementenvoorzitter van de 3 Octoberveereniging Frits Rijksen laten zich de haring goed smaken. (Foto: Ron Favier).

3 Octobergilde bijt het spits af

Voorafgaand aan alle vaste onderdelen van de viering van Leidens Ontzet kwamen de leden van het 3 Octobergilde vanmiddag om 16.00 uur bijeen in de ontvangstruimte van de Oude Universiteitsbibliotheek aan het Rapenburg, op een steenworp afstand van de plek waar dezelfde avond nog weer 3200 hutspotmaaltijden zullen worden uitgereikt. De leden van het gilde lieten zich de haring en de Corenwijn alvast goed smaken. Naast bestuurs- en commissieleden van de 3 Octobervereeniging bezochten vele ondernemers en particulieren de drukke en stijlvolle receptie. Het 3 Octobergilde maakt de hutspotmaaltijd op het Pieterskerkplein elk jaar financieel weer mogelijk. Alle leden, en dat zijn er inmiddels al meer dan 250, betalen jaarlijks een symbolische bijdrage van minimaal 310 euro zijnde de datum van 3/10. Een aangename financiële injectie voor de penningmeester van de 3 Octobervereeniging.

De helft van de inkomsten gaat naar de festiviteiten rond Leidens Ontzet, van de andere helft worden leuke evenementen georganiseerd voor de leden zoals de Haringparty en een leuk dagje uit. Het 3 Octobergilde wordt voornamelijk gevormd uit vertegenwoordigers uit het Midden- en Kleinbedrijf terwijl De Geuzen van Boisot tekenen voor grotere sponsorbijdragen.

Advertentie

Leiden 3 Oktober 2006


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×