College van B & W Vlissingen te gast bij Leidens Ontzet

Een zware delegatie van het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Vlissingen was maandagavond tijdens de taptoe en de uitreiking van de erepenning te gast bij de Gemeente Leiden. En niet zonder reden. Vlissingen wil graag toetreden tot de trits van ontzetsteden, Leiden, Alkmaar en Groningen, omdat zij in 1572 ook al door de Geuzen van de Spanjaarden ontzet is. Daarnaast heeft Vlissingen ook een aparte band om een aantal andere redenen. Leiden heeft in de Tweede Wereldoorlog Vlissingen veel hulp geboden nadat het bijzonder zwaar te lijden heeft gehad onder bombardementen.

Ook tijdens de watersnoodramp in 1953 heeft Leiden Vlissingen geadopteerd en dat leidde tot het toezenden van veel hulpgoederen vanuit Leiden naar Vlissingen. Als dank daarvoor staat er in de burgemeesterskamer in Leiden nog steeds een compleet servies dat Vlissingen de Sleutelstad schonk. Ook oud-gemeentesecretaris van Leiden Klaas de Vries is momenteel werkzaam bij de Gemeente Vlissingen. De wethouders van Vlissingen verbaasden zich over het grote aantal aan de taptoe deelnemende verenigingen met, name op het gebied van korfbal en gymnastiek. Zo iets zou in hun stad niet mogelijk zijn.

Advertentie

Leiden 3 Oktober 2006


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×