Burgemeester Lenferink overhandigt professor Breimer de Leidse erepenning. (Foto: Chris de Waard).

Douwe Breimer nieuwe ereburger van Leiden

Na afloop van de taptoe werd prof. dr. Douwe Breimer in de Burgerzaal van het Stadhuis uitgeroepen tot de nieuwe ereburger van Leiden. Hij kreeg daartoe van burgemeester Lenferink de jaarlijks uit te reiken erepenning van Leiden in zilver overhandigd. Het Leidse College van B & W was unaniem om Breimer dit jaar met de erepenning te vergulden. Breimer is Rector magnificus en voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden. Op 8 februari volgend jaar neemt Breimer afscheid van de universiteit. In de toespraak van Lenferink werd Breimer vooral geprezen om het feit dat hij de altijd altijd al bestaande kloof tussen de gemeente Leiden en de universiteit heeft weten te verkleinen.

Op economisch gebied heeft Breimer veel voor de stad Leiden betekend omdat hij veel inspanningen heeft verricht voor de totstandkoming van het Bio Science Park en dus een groot gedeelte van het succes daarvan op zijn rekening mag schrijven. De hoogleraar Farmacologie kan bovendien bogen op een behoorlijke staat van dienst als het om zijn wetenschappelijke prestaties gaat. Breimer heeft meer dan 500 boeken en artikelen op zijn naam staan. Bovenal werd hij geprezen om zijn bijzondere band met de Leidse studenten. In zijn contra-toespraak bedankte Breimer het college voor de bijzondere eer hem te beurt gevallen. Breimer: “Ik ben meer een man van doen dan van denken en kennelijk is dat opgevallen.”

Advertentie

Leiden 3 Oktober 2006


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×