Verkeerslichten Lammenschansplein anders afgesteld

De stad uitkomen via de Lammenschansweg is voor automobilisten in de ochtendspits een tijdrovende klus geworden. Sinds de verkeerslichten op de N206 tussen Katwijk en Leiden gunstiger staan afgesteld laten de verkeerslichten een kwart minder auto’s de stad uitrijden via de Lammenschansweg en de Kanaalweg. De winst moeten toch ergens vandaan halen, is de conclusie van een woordvoerder van de provincie aan de hand van de cijfers. Voor de verkeersstroom uit de richting Lammenschansweg is de nieuwe afstelling die in augustus is ingevoerd, een verslechtering. Maar voor de automobilisten en vrachtwagens die via de Churchilllaan en Voorschoterweg de stad doorrijden moet het een enorme verbetering zijn.

Automobilisten staan daar nu minder lang vast en dat betekent ook snellere doorstroming rond de verschillende kruispunten van de Churchilllaan.

Advertentie

Leiden verkeer


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×