VVD wil zes sousaphoons voor K & G

Raadslid Arend-Jan Sleijster heeft gisteren in de commissievergadering Onderwijs & Samenleving voorgesteld meervoudig wereldkampioen K & G uit Leiden alsnog te trakteren op een cadeau van de Gemeente Leiden. Hij vindt het ronduit schandalig dat K & G na het voor de zoveelste keer winnen van de mars- en showtitel tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade door het College van B & W werd afgescheept met vijf vaten bier. K & G is voor de stadspromotie een unique selling point waar de gemeente zorgvuldiger mee dient om te gaan. Daarom wil hij de handen omhoog zien te krijgen van de overige fracties in de raad om K & G zes metalen sousaphoons ter waarde van 50.000 euro te schenken. De Show- and Marchingband K & G heeft zodoende nog meer kans haar titel in Kerkrade in 2009 te prolongeren.           

De benodige 50.000 euro heeft Sleijster gevonden in een ongebruikt potje van een miljoen euro dat gebruikt kan worden voor investeringen maar nu door het college tot op heden ongebruikt is. Aanstaande dinsdag zal de VVD-fractie een motie met die strekking indienen. Deze investering staat geheel los van de tegenbegroting die de VVD vrijdag aanbiedt. Deze tegenbegroting heeft alleen betrekking op de door het college voorgestelde plannen voor 2007.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×