Storm benadeelt steun aan koopzondagenreferendum

Een actie van Leidse ondernemers om steun te krijgen voor een referendum over meer koopzondagen is mislukt. Vanwege de storm hebben de winkeliers hun pendelbusjes vandaag niet kunnen laten rijden. Met de busjes werden klanten vervoerd naar de dichtsbijzijnde locatie waar ze hun handtekening konden plaatsen. Vandaag is de laatste dag waarop Leidenaren hun steun voor een referendum kunnen kenbaar maken. Het vereiste aantal van 4000 handtekeningen is daarom ook niet gehaald, ondanks lastminute-acties van winkeliers die graag op zondag open willen zijn.

Vanavond zou de gemeenteraad zich buigen over het winkelsluitingstijdenreferendum, maar dit krijgt nu waarschijnlijk geen vervolg.

Leiden Koopzondag


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×