VVD: "Optreden tegen Albert Heijn terecht"

De VVD Leiden wil nog steeds dat winkels buiten de singels op zondag open kunnen, maar vindt het goed dat het College van B&W optreedt tegen de illegale zondagsopenstelling van het Albert Heijn-filiaal aan de Kooilaan. “We moeten af van die sluitingstijden, maar een meerderheid in de raad heeft nou éénmaal anders besloten,” aldus raadslid Greetje van Gruting. “Als we met z’n allen iets hebben besloten, moet je je daar ook aan houden. Maar of deze sancties tegen AH nou echt de eerste prioriteit zouden moeten zijn van wethouder Van As..?”

Fractievoorzitter Paul van Meenen van D66 ziet de bui al hangen. “De onderhandelende partijen hebben aangegeven dat er naast de RGL geen grote problemen verwacht worden om een college te vormen, maar toen ik het artikel over Albert Heijn las dacht ik toch even ‘dat is er eentje’.”

VVD-fractievoorzitter Paul Laudy beaamt desgevraagd dat de koopzondagen best ter sprake zullen komen in de lopende onderhandelingen, maar wil er verder nog niets over kwijt.

Advertentie

Leiden Koopzondag


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×